Admin .
Mesaje : 225 Data de inscriere : 21/11/2013
| | Aloe Vera Proprietati antivirale | |
Proprietati antivirale
Sucul de aloe contine substante cu o puternica actiune impotriva virusilor, agentilor infectiosi de forma sferica si poliedrica, care traiesc si se reproduc in interiorul celulelor vii. In mod special, acemananul are efecte antivirale si imunomodulante, care regleaza sistemul imunitar in baza exigentelor reale ale organismului.
Sistemul imunitar, spectrul aparator al organismului nostru, e predispus la combaterea atacului extern al agentilor patogeni, bacterii si virusi. Cand, din anumite motive, actiunea sa se reduce, corpul devine vulnerabil. In acest caz suntem usor predispusi la boala. Studii medicale recente demonstreaza ca un remediu al cresterii sistemului imunitar, apare tocmai de la unul din principiile active ale sucului de aloe, si anume acemananul.
Acest polizaharid poseda extraordinare proprietati de actiune in mod direct asupra celulelor predispuse activitatii imunologice ale organismului. Conform studiilor descoperitorului sau, Bill McAnalley, acemananul este o molecula care interctioneaza cu sistemele de aparare ale cobailor supusi unei administrari zilnice de carrisina.
Teoria cercetatorilor europeni, Hermans si Clumeck, este si aceasta mult mai interesanta. Acestia, de fapt, au realizat un studiu asupra interactiunii mucozaharidelor cu virusul HIV si au gasit rezultate surprinzatoare. Acemananul dezvolta o actiune directa asupra cresterii productiei de macrofagi, limfocitele T si celula beta din pancreas. Astfel, sunt limitate daunele provocate de folosirea de medicamente anti-retrovirale, cum este AZT-ul. Chiar si maduva spinarii, foarte delicata, supusa unor daune uneori ireparabile, prin folosirea unor medicamente puternice, precum AZT, isi trage beneficii din actiunea antivirala si protectoare a organelor, din partea acemananului.
In concluzie, acemananul este in stare sa creasca actiunea depurativa a sangelui, favorizand in acest fel o mai mare posibilitate din partea corpului de a combate boli si in gasirea cailor de vindecare.
Astazi, tot mai multi medici combina medicina normala cu alimentatia si cu integrarea de substante miraculoase. Pacientii bolnavi de SIDA, infectati cu HIV, pe langa medicina conventionala, utilizeaza in alimentatia lor si diversi nutrienti, precum planta de aloe. Remediile farmacologice cu integratori fitoterapeutici si un stil de viata mai ordonat duc la rezultate imediate si stabile in timp, ajungand astfel la un nou si mai amplu concept de sanatate.
Extras din "Marea carte despre aloe" - A. Bassetti, S. Sala
| |
|