Admin .
| | OBEZITATEA – boala secolului | |
Durata medie de viata a oamenilor grasi este, în medie, cu 10 ani mai mica decât a celor normali ponderali. În peste 25 tari cu înalt grad de civilizatie obezitatea este considerata o boala. Contrar unor prejudecati întâlnite în mentalitatea comuna, obezitatea nu este determinata genetic. Eventual predispozitia la obezitate poate fi pusa pe seama parintilor. În familiile cu parinti obezi si copiii devin, cu timpul, obezi, dar nu din cauza unei „fatalitati genetice”, ci datorita obiceiurilor alimentare familiale. Într-adevar si bolile endocrine (cum ar fi hipotiroidia) pot reprezenta o cauza a obezitatii, dar din 100de oameni grasi numai 1 – 2 bolnavi sufera de dereglari hormonale! Restul sunt victimele propriilor greseli majore în alimentatie, corelate cu lipsa totala sau partiala a miscarii fizice, folosirea unor medicamente alopate (cortizon, insulina) sau incidenta unor factori psihici (care conduc la asa numita „bulimie de stres”). Deducem ca alimentatia incorecta este cauza majora a obezitatii. Pe lânga toate dezavantajele majore patologice pe care le are, obezitatea mai este si foarte scumpa, persoanele manânca mult si des. Utilizarea hranei hipercalorice, cu foarte multe chimicale, foarte prelucrata, cu conservanti, coloranti, esente, arome este cu totul nefasta pentru organism. Ritmul firesc al asimilarii hranei este perturbat grav la oamenii secolului vitezei: în loc ca masa de prânz sa fie cea mai importanta masa a zilei, s-a ajuns ca cina (în jurul orei 21) sa fie foarte bogata în alimente hipercalorice. Este cunoscut ca dupa ora 19 mâncarea are mai mult efecte negative decât pozitive, determinând obosirea organismului, tulburari de odihna, disfunctii în asimilarea si metabolizarea substantelor ingerate. Nu în ultimul rând o alta cauza majora a obezitatii este combinarea defectuoasa a alimentelor. Desi luate separat fiecare în parte, unele alimente sunt adevarate surse de sanatate pentru organism, consumate împreuna ele pot deveni chiar nocive pentru ca antreneaza procese chimice (necesare pentru digestia lor) antagoniste, care determina digestii incomplete, acumulare de toxine în organism, putrefactia alimentelor în tubul digestiv, constipatie, fermentare, etc. Vom da doar un singur ex. fructele. Consumate SINGURE si în combinatii potrivite (cele acide separat de cele foarte dulci, la mese diferite) fructele sunt indispensabile bunei functionari a organismului, având efecte extraordinare asupra sanatatii. Consumate dupa o masa copioasa (indiferent în ce a constat aceasta) se transforma într-o sursa de putrefactie în stomac, care elibereaza alcool (ce ataca ficatul la fel ca alcoolul pur înghitit din bauturi spirtoase) si care determina fermentatii cu multiple implicatii în timp. De aceea, fructele se vor consuma NUMAI SINGURE, la cel putin 5 ore dupa masa sau cel putin 3 ore înainte de masa. Multi cred ca pot pierde din greutate consumând putine alimente si efectuând multa miscare. Altii încearca diferite regimuri, mai stricte sau mai relaxate, cel mai adesea realizate „dupa ureche”, pentru a slabi. Toate acestea au însa un efect trecator, mai ales pentru ca cei în cauza îsi propun numai o scurta perioada de „abstinenta”, dupa care revin la obiceiurile lor gresite. Pe de alta parte înfometarea de lunga durata slabeste rezistenta organismului. Ce este de facut? Adoptând un program nutritional eficient, sigur, în care organismul are asigurate nevoile indispensa- bile, pierderea în greutate se va face armonios, fara efecte secundare negative, fara pericol de „recidiva”. FLP a conceput si testat un astfel de program pe care îl propune tuturor celor care doresc sa-si redobândeasca sanatatea si frumusetea.„Doctore, vreau sa slabesc!”• Doua pahare de-forever-lite-ultra-cu-aminoteina zilnic (câte o masura de pulbere dizolvata în lapte degresat sau suc de natural fructe) înlocuiesc masa de dimineata si masa de seara. Acest amestec se va consuma cu înghitituri mici, savurându-l ca pe o delicatesa.• Masa de prânz alcatuita din alimente compatibile, dar nu exagerat de bogata si fara grasimi.• La ora 10 si 17 se pot consuma fructe în stare naturala (de exemplu combinatie de citrice la o masa, pepene galben la alta, pepene rosu la alta, combinatie de struguri la alta, etc.).• Dimineata si seara, înainte de Forever Lite, câte 2 linguri de (-aloe-vera-gel , -aloe-berry-nectar,-forever-freedom dupa gust).• -forever-garcinia-plus se înghite câte o capsula gelatinoasa înainte de fiecare masa cu 30 minute.•-forever-absorbent-c , se ia câte o tableta dupa fiecare Forever Garcinia Plus (adica inainte de mese cu 30 minute).• Minim 1,5 litri de ceai detoxifiant (-aloe-blossom-herbal-tea) pe zi.• Minim 20 minute activitate fizica (alergari usoare, înot, exercitii fizice lejere).Pulberile Forever Lite Ultra pe care FLP le ofera cu doua gusturi diferite (vanilie si ciocolata) vor producesatietate, au gust placut si în plus contin acele substante nutritive indispensabile mentinerii sanatatii pe durata dietei. Programul nutritional propus de FLP pentru controlul greutatii asigura o pierdere definitiva a 10% din masa corporala în aproximativ o luna de zile si nu expune organismul la nici un fel de riscuri. Pentru a scadea mai mult în greutate se recomanda pauza de o saptamâna ( cu alimentatie normala dar, atentie, fara repetarea greselilor alimentare care au condus la obezitate) si reluarea curei. Pentru cei care vor sa slabeasca ‘rapid’, recomand cura de detoxifiere https://aloevera.all-up.com/t68-clean-9-ciocolata, care, daca este tinuta CORECT, in 9 zile poti slabi intre 4-6 kg in 9 zile. Eu, personal, am tinut aceasta cura de 2 ori, prima data la un an si 2 luni dupa nasterea ficeei mele,Alexandra, cand am slabit 4,3 kg (marturisesc ca aici am trisat, am mai ‘scapat’ cate o mica ciocolata de casa ) si a doua oara, la 4 luni dupa nasterea fiului meu Dragos, cand am reusit sa ‘scap’ de 5,2 kg (si acum am trisat un pic, nefacand in fiecare zi cale 30 de minute de exercitiu fizic)Forever Clean 9 are doua variante, cu gust de ciocolata sau vanilie. | |
|